Суддя, який розморозив 300 «ліхтенштейнських» мільйонів Ємельянових, має нерухомості на 40 мільйонів

Дмитро СокуренкоСуддя Апеляційного суду м. Києва Дмитро Сокуренко (на фото) та його дружина Світлана Шокун є власниками нерухомості в Києві та Київській області, ринкова вартість якої перевищує 40 млн грн.

Про це повідомляє проект «АвтоМайдану» Prosud.

Дмитро СокуренкоДмитро Сокуренко з 1978 року працює в судовій владі та в сфері юстиції.

В 2010 році тодішній президент Віктор Янукович призначив його як суддю Апеляційного суду Донецької області членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка здійснює контроль над суддівським корпусом.

Того ж року Сокуренко став власником триповерхового будинку площею 534 кв м в одному з найпрестижніших районі Києва – на Печерських пагорбах, за адресою Новонаводницький провулок, 5 (на фото нижче). Це за 400 м від монументу «Батьківщина-Мати».

Будинок судді Дмитра Сокуренка на Печерських пагорбах в Києві

Офіційно вартість будинку вказана в сумі 2,25 млн грн ($280 тис на той час). Але його ринкова вартість може становити $1,25 млн (більше 30 млн грн. за нинішнім курсом).

В кінці згаданого 2010 року Сокуренко став власником квартири, що розташована поруч в Царському селі Києва на Печерську. Тут судді належить двокімнатна квартира житловою площею 43 кв м, вартість якою була оцінена офіційно лише в 58 тис грн. Ринкова вартість такої квартири – біля $80 тис.

В 2013 році Сокуренко став власником земельної ділянки площею 0,12 га у с.Крюківщина Києво-Святошинського району Київської області. Зараз сотка землі тут коштує $ 2-2,5 тис грн.

Дружині судді Світлані Шокун, яка є секретарем вже згаданої Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, належить будинок в с. Черняхів Київської області площею 183 кв м. (на фото нижче). В 2009 році, коли Шокун почала вносити цю нерухомість до декларації, нерухомість було оцінено в 20,5 тис грн. Зараз її вартість біля $300.

Маєток Шовкун в Черняхові

Також сім’я володіє автопарком: Toyota Prado 2004р.в. з об’ємом двигуна 2,7л, Chevrolet Starcraft 2004р. – 5.3л, Honda CR-V 2008р. -2.0л.

В декларації за 2014 рік Сокуренко вказав 360 тис грн. доходу, з яких 27 2тис грн. – заробітна плата. Дохід дружини тоді склав 120 тис грн. зарплати. На рахунках в банках подружжя мало менше 9 тис грн.

В 2014 році Сокуренко був переведений на посаду судді Апеляційного суду м. Києва.

Від «Наших грошей»

Саме під головуванням Дмитра Сокуренка в лютому 2016 року апеляційний суд відмінив рішення Печерського райсуду столиці про арешт коштів панамської компанії «Restwood Products Corporation» на рахунку у банку Ліхтенштейну в еквіваленті на суму понад 300 млн грн.

Кошти «Restwood Products Corporation» були арештовані 21 серпня минулого року у ході розслідування ГПУ факту легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом суддею Вищого госпсуду Артуром Ємельяновим і його дружиною. За даними слідства, бенефіціарним власником «Restwood Products Corporation» є дружина Ємельянова.

В січні власником заблокованих грошей оголосив себе невідомий громадянин України, а 18 липня стало відомо, що ці рахунки в Ліхтенштейні розморожено місцевим судом.

You may also like...