Оголені тіла двох вбитих та згвалтованих жінок виявлено у Вінницькій області

За зґвалтування та умисне вбивство злочинець відповідатиме у суді

Як раніше повідомлялося, прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у резонансному кримінальному провадженні за фактом зґвалтування та умисного вбивства двох жінок, оголені тіла яких 16.04.2016 виявлено у м. Ладижин.

Наразі процесуальним керівником у провадженні направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 25 річного громадянина у вчинені ним  кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 152, п. п. 9, 10, 13 ч. 2 ст. 115 КК України та ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 152, п. п. 9, 10, 13 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нагадаємо, що вказану особу  у березні 2016 року умовно-достроково звільнено з Піщанської виправної колонії № 59  після застосування до нього Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання» так званого, «Закону Савченко». Покарання він відбував за вчинення зґвалтування та умисного вбивства при обтяжуючих обставинах (ч. 1 ст. 152, п. 4, 9 ч. 2 ст. 115 КК України).

Наразі злочинець очікує справедливого судового рішення під вартою.

Додатково: п. п. 9, 10, 13 ч. 2 ст. 115 КК України – вчинення умисного вбивства особою, яка раніше вчинила умисне вбивство поєднане із зґвалтуванням та з метою приховати інший злочин або полегшити його вчинення, – карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі;
ч. 2 ст. 152 КК України – зґвалтування, вчинене повторно – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...