Водій КамАЗу вигадав пограбування, щоби привласнити гроші свого роботодавця

Водій КамАЗу, мешканець села Олешник Виноградівського району, заявив у міліцію про своє нібито пограбування невідомими на «Жигулях». В ході розслідування виявилося, що все було не зовсім так.

Вчора, 24 вересня, о 12.15, на телефон «102» Виноградівського відділу міліції надійшло повідомлення від 20-річного водія вантажного автомобіля КамАЗ про те, що його зупинили невідомі особи на автомобілі ВАЗ 21099 чорного кольору, без номерних знаків. Все це нібито відбувалось на дорозі між населеними пунктами Великі Ком’яти та Шаланки.

Водій доставив у будівельний магазин цемент, за який отримав гроші в сумі 22 тисячі 320 гривень. Погрожуючи фізичною розправою, невідомі особи заволоділи, зі слів молодого чоловіка, цими самими коштами.

Про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину водій КамАЗу був повідомлений при написанні заяви.

У ході проведення огляду місця події, вказані гроші було виявлено у салоні КамАЗу. Після чого водій зізнався, що ніякого пограбування не було.

Статтею 383 Кримінального кодексу України передбачене покарання за завідомо неправдиве повідомлення про злочин і караються такі дії виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років. Саме таке покарання загрожує водію вантажівки, який інсценував злочин, інформує прес-служба міліції Закарпаття. // zakarpattya.net.ua

You may also like...