Медичного посадовця, який вимагав хабар при оформленні інвалідності, затримано «на гарячому»

Завідувач неврологічного відділення Комунальної установи «Кремінське районне територіальне медичне об’єднання» вимагав грошові кошти від громадянина за видачу направлення із зазначенням діагнозу для підтвердження групи інвалідності в МСЕК, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Під час проведення обшуку транспортного засобу вилучено частину неправомірної вигоди в розмірі 1500 гривень та медична документація.
30.09.2016 вказаній особі повідомлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за фактом одержання неправомірної вигоди для себе в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...