СБУ перекрила канал вивезення на Близький Схід фахівців для ремонту бронетехніки

Незаконний канал переправлення за кордон українських фахівців оборонно-промислового комплексу перекрили у Києві співробітники Служби безпеки України.

Організатором виявився уродженець однієї з країн Близького Сходу, який багато років проживає у столиці та має українське громадянство. Вербувальник переправляв на свою батьківщину діючих та колишніх спеціалістів одного з вітчизняних бронетанкових заводів, що мають досвід та навички з ремонту бронетехніки.

Як встановили оперативники спецслужби, впродовж серпня 2015 року – січня 2016 року спеціалісти-нелегали відремонтували в одній з арабських країн 44 одиниці важкої військової техніки без дозволу Державної служби експортного контролю України.

Правоохоронці провели обшуки за місцем реєстрації вербувальника у Шевченківському районі Києва та у приватному будинку в Обухівському районі Київщини. У зловмисника вилучено іноземний паспорт, виданий на його ім’я, печатки однієї з недержавних неприбуткових організацій та фірми, зареєстрованої на іншу особу.

Крім того, організатор нелегального каналу незаконно зберігав пістолет «Глок» з набоями, вісім одиниць оптики для бронетанкової техніки, два газові пістолети і один травматичний.

Тривають слідчі дії. // Прес-центр СБ України
 

You may also like...