До 8 років та 6 місяців засуджено військовослужбовця ЗСУ, який поранив ножем пасажира поїзду

За підтримання державного обвинувачення військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України Жмеринським районним судом Вінницької області винесено вирок військовослужбовцю за мобілізацією Збройних Сил України, який в поїзді завдав ножове поранення пасажиру, що їхав разом з ним.

Перебуваючи у вагоні поїзда сполученням Чернівці-Київ, солдат розпивав алкогольні напої з цивільною особою. Між ними виник конфлікт, у ході якого військовослужбовець наніс громадянину ножове поранення, від якого потерпілий помер. Після вчинення вказаного злочину, військовослужбовець зійшов з поїзда та продав ніж сторонній особі, яку в ході слідства, що здійснювалось слідчими слідчого відділу військової прокуратури Центрального регіону України, було встановлено, а знаряддя злочину вилучено.

За результатами судового розгляду, незважаючи на складність доказування вини у зв’язку із вчиненням злочину в умовах неочевидності та невизнання своєї вини обвинуваченим, суд визнав його винним за ч. 2 ст. 263 (носіння та збут холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч.2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 8 років та 6 місяців.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...