Дружина слідчого прокуратури заплатила за BMW X6 в десять разів дешевше його вартості

Заступник начальника слідчого управління прокуратури м.Києва Ігор Демідов задекларував купівлю практично нової BMW X6 за 149 тис грн. Це в десять разів менше, ніж нині такі авто продаються на рикну.

Про це пише Леся Іванова в проекті «Народне НАЗК».
 
прокурорские
 
Автомобіль 2013 року належить дружині прокурора. Таке авто зараз коштує набагато дорожче від вказаних цифр в декларації прокурора – від $40 тис (близька 1 млн грн) до $64 тис (близько 2 млн грн.).
 
Натомість за суму, вказану Демідовим, BMW X6 можна придбати хіба що розбиту у ДТП й не розмитнену, таку що досі знаходиться на майданчику битих машин закордоном – такі продають від 300 тис грн. і дорожче. Автівка Демідова – не розбита і в Україні. На ній цього літа прокурор їздив на роботу в Слідче управління прокуратури Києва.
 
Окрім того в електронній декларації Демідов зазначив ціну землі, котру в 2013 р. придбала дружина прокурора Марія Демідова. Це дві земельні ділянки в с.Новосілки Вишгородсього району – по 0,12 га на березі затоки р.Десна. Згідно з декларацією – вони були придбані за 240 тис грн. (близько $1,25 тис). Наразі земля тут коштує $5.5 тис за сотку.
 
Також Демідов вписав у електронну декларацію раніше не зазначений у паперовій бізнес дружини. З квітня 2015 р. Марія Демідова є співвласницею компанії ТОВ «Полібуднпсервіс». Внесок Демідової до статутного капіталу складає 253 тис грн, або 25%. Основний вид діяльності компанії – здавання в оренду нерухомого майна. Згідно з даними майнового реєстру, йдеться про комерційну нерухомість: так, фірма має 180 кв м на ринку «Оболонь» (Героїв Дніпра, 41), стільки ж на Виноградарі – тут розміщений супермаркет (вулиця Фрунзе 166), ще 170 квм  також на Виноградарі з різними магазинами та офісами (проспект Свободи, 26). Разом з тим жодного доходу дружини від участі у цьому бізнесі – в декларації не зазначено.
 
Нагадаємо, раніше Ігор Демідов неодноразово приховував майно та активи родини від декларування. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...