Посадовець військового комісаріату вимагав кошти від підприємця

Працівниками військової прокуратури Черкаського гарнізону Центрального регіону України спільно з Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області та Управлінням захисту економіки Черкаській області Департаменту захисту економіки Нацполіції України викрито факт одержання неправомірної вигоди головним спеціалістом Кам’янського районного військового комісаріату Черкаської області.

Установлено, що вказана особа, раніше обіймала посаду начальника Кам’янського районного відділу Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області. У зв’язку з чим, в грудні 2016 року, посадовець, користуючись колишньою посадою, вимагав у приватного підприємця неправомірну вигоду в сумі 30 тисяч гривень за вплив на прийняття рішення посадовцями ДСНС не проводити перевірку з питань дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки виробничих об’єктів товариства.

Під час передачі коштів, його затримано правоохоронцями в порядку ст.208 КПК України , а кошти вилучено.

Готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...