На Чернігівщині податківець-хабарник відбувся штрафом

Щорський районний суд Чернігівської області за підтримання державного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України засудив заступника начальника – начальника Щорського відділення Менської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області.

У вересні 2016 року під час зустрічі з представником товариства з обмеженою відповідальністю вказаний посадовець висунув вимогу щомісячно спачувати йому 3000 гривень за не ініціювання проведення перевірок діяльності суб’єкта господарювання та не інформування правоохоронних органів про виявлені порушення.

Спочатку податківець отримав 3000 тисячі гривень за вересень місяць поточного року та під час отримання чергових коштів у жовтні – його затримано у ході спецоперації правоохоронних органів, а одержану суму вилучено.

Між прокурором військової прокуратури та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, яку судом затверджено.

Суд врахувавши, що обвинувачений визнав свою вину, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, а також має на утриманні неповнолітню дитину, засудив його за ч. 1 ст. 368 КК України до штрафу в розмірі 20 000 гривень.

Також, у ході досудового розслідування, вказаного посадовця було звільнено з органів Державної фіскальної служби України.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...