Зловживання службовим становищем посадовцями при видачі дозволів на вирубку лісу

Прокуратурою Київської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями при видачі дозволів на вирубку лісу на території природно-заповідного фонду

 Кагарлицькою місцевою прокуратурою під час опрацювання матеріалів ДП «Ржищівське лісове господарство» установлено, що службовими особами вказаного підприємства видано лісорубний квиток на вибіркову санітарну рубку лісу на загальну масу 213 кубічних метрів Ржищівського лісництва та на вибіркову санітарну рубку лісу Маслівського лісництва на території Миронівського району.
 
Хоча, на території Ржищівського та Маслівського лісництв створені об’єкти природно-заповідного фонду, а саме Ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Ржищівський» та Ботанічний заказник місцевого значення «Маслівський», відповідно вказані лісництва відносяться до територій природно-заповідного фонду.
 
Згідно вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України», спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється в межах ліміту та на підставі дозволу на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду. 
 
Як з’ясовано прокуратурою, плани санітарно-оздоровчих заходів вказаних кварталів, які розміщені на території природно-заповідного фонду, Київською обласною державною адміністрацією не погоджувалися.
 
Таким чином, Кагарлицькою місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, службовими особами ДП «Ржищівське лісове господарство».
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
 Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...