Направлено до суду обвинувальний акт стосовно ще одного бойовика терористичної організації «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно бойовика терористичної організації «ЛНР», який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що навесні 2014 року громадянин України увійшов до складу «Луганського народно-визвольного батальйону «Заря», який є одним із підрозділів так званої «народної міліції ЛНР», діяльність якого полягала у вчиненні терористичних актів із застосуванням зброї, захопленні адміністративних будівель, перешкоджанні виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів України та військовослужбовцями Збройних Сил України тощо.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...