На Луганщині судитимуть чергового організаторів «референдуму» на підтримку терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, тобто дій, вчинених з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що у травні 2014 року 4 мешканця міста Старобільська Луганської області брали участь в організації та проведенні на території Старобільського району так званого «референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «Луганської народної республіки», зокрема, вони створили ініціативну групу та закликали інших мешканців брати участь у проведенні вказаного «заходу». Крім того, у письмовій формі звернулися до керівництва сільських рад Старобільського району із заявою щодо надання приміщень для виборчих дільниць.

У зв’язку з тим, що вказані громадяни переховуються від слідства та суду, стосовно них здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...