Розпочато спецрозслідування стосовно 3 «прокурорів» так званої «Генпрокуратури «ЛНР» (фото)

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі 3 громадян України у діяльності так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичній організації).

Встановлено, що 3 громадян України на теперішній час обіймають керівні посади у так званій «Генеральній прокуратурі «ЛНР» та здійснюють свою діяльність на користь вказаної терористичної організації, вчиняють дії спрямовані на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

"ЛНР""ЛНР""ЛНР"

У зв’язку з тим, що «прокурори» так званої «Генеральної прокуратури «ЛНР» переховуються від слідства на тимчасово непідконтрольній українській владі території, за принципової позиції прокуратури області стосовно останніх розпочато процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування.

Прокуратурою Луганської області вживаються всі заходи щодо забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування вказаних кримінальних проваджень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...