На Луганщині судитимуть одного з організаторів псевдореферендуму на підтримку терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Встановлено, що навесні 2014 року громадянка України забезпечила проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» у Новоайдарському районі. Вказана особа, виконуючи відведену їй роль, займалась питаннями видачі бюлетенів та печаток, здійснювала відбір заяв на участь у виборчих комісіях та оформлення інших документів для проведення так званого «референдуму».

У той же день, з метою інформаційної підтримки проведення так званого «референдуму», знаходячись у місті Новоайдар, безпосередньо на території «дільниці» надала інтерв’ю російському телеканалу «НТВ».

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства, прокуратури та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, її оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...