З кропивничанина за оформлення документів для виїзду за кордон на роботу вимагали 3 тис. грн.

Кіровоградською місцевою прокуратурою викрито директора підприємства на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн з клієнта за вплив на прийняття рішення про видачу дозвільних документів для виїзду за кордон з метою працевлаштування.

Розслідуванням встановлено, що до підприємства, що надає послуги з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, пошуку роботи, сприяння в оформленні документів, необхідних для отримання в’їзної візи з правом працевлаштування звернувся мешканець м.Кропивницького для оформлення документів, необхідних для отримання в’їзної візи з правом працевлаштування за кордоном. Клієнтом за надання такої послуги було сплачено всі необхідні кошти.

Однак, директор підприємства, використовуючи займану посаду та запевнивши клієнта у необхідності надання неправомірної вигоди у розмірі 3 тис грн для прискорення та сприяння у видачі відповідних дозвільних документів, схилив останнього до надання грошових коштів для передачі працівнику візового центру іншої держави.

Прокуратурою спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України керівника підприємства затримано за підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

На разі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...