Деякі інтернет-видання тиражують фейки російських спецслужб з метою дискредитації О. Турчинова

23.05.2017 року інтернет-видання «СТРАНА.ua» та низка інших інтернет-ресурсів опубліковали статті під назвою «Суд обязал НАБУ расследовать дело об офшорах Турчинова – Кузьмин».

Джерелом інформації для цієї публікації став коментар колишнього заступника Генерального прокурора України Р. Кузьміна, розміщений на його персональній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

РНБОУ

Підозрюваний у скоєнні злочинів на території України головний виконавець замовних справ часів Януковича Р. Кузьмін, який переховується від слідства в Російській Федерації та бере участь у публічній дискредитації російськими спецслужбами секретаря РНБО України, повідомляє про ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва. Аналіз змісту цієї ухвали свідчить, що ані її мотивувальна, ані резолютивна частини не містять даних Секретаря Ради національної безпеки і оборони України О.В.Турчинова як особи, щодо якої вчиняються будь-які процесуальні дії.

Також наголошуємо на умисному введенні ЗМІ широкого кола читачів в оману щодо нібито факту порушення кримінальної справи проти О. Турчинова за брехливими звинуваченнями Р. Кузьміна та О. Шепелева, які розшукуються слідчими органами України за скоєння тяжких злочинів.

Так, процесуальне рішення слідчого судді, що фігурує у публікації, ухвалене на виконання вимог ст. 214 КПК України, яка регламентує порядок внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань (далі – ЄРДР). Згідно з приписами частин 1 та 4 даної статті єдиною формою процесуального реагування слідчого, прокурора на заяву будь-якого громадянина про кримінальне правопорушення є внесення відомостей до ЄРДР. При цьому слідчий суддя виконав формальні дії, застосовуючи приписи ст. 214 КПК України, не ухвалював та не міг, відповідно до закону, ухвалити процесуальне рішення про порушення кримінальної справи щодо особи, як стверджується у публікації!

Підозрюваний Р. Кузьмін скористався процесуальними правами заявника в порядку ст. 214 КПК України, проте відсутні будь-які правові підстави ототожнювати проаналізовану ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 23.05.2017 року з постановою про порушення кримінальної справи. Окрім того, О. Турчинов ще 14 березня 2017 року звертався до НАБУ з проханням перевірити провокативні заяви проти нього агентів російських спецслужб. // turchynov.com

You may also like...