Прокуратурою Кіровоградщини викрито на хабарі керівника державного підприємства

Кіровоградською місцевою прокуратурою викрито на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 13,7 тис грн директора Кіровоградської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».

Встановлено, що службовець вимагав та отримав кошти з представника одного із господарств Кіровоградщини за поставку продукції ветсанзаводу «поза касою», тобто без будь якого оформлення зазначеної угоди.

хабар

Неправомірну вигоду директор держпідприємства отримував в два етапи. Під час передачі другої частини коштів у сумі 8,7 тис грн його було затримано прокуратурою спільно з Департаментом захисту економіки Національної поліції України за підозрою у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Нa дaний чaс тривaють обшуки зa місцем його роботи тa проживання та вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: Державне підприємство «Укрветсанзавод» займається переробкою відходів тваринного походження, зокрема кісток та шкіри, із якого вони отримують кісткову муку, яка за своїми властивостями збагачена на фосфор, кальцій та протеїн і ідеально підходить у якості добавки до корму птахів.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...