На Луганщині учасники ОЗГ незаконно заволоділи 2,3 млн. грн. бюджетних коштів

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (незаконне привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене організованою групою)

Досудовим розслідуванням встановлено, що заступник директора приватного підприємства, будучи обізнаним у галузі теплопостачання, достовірно знаючи про можливість отримання великого прибутку під час надання послуг з теплопостачання бюджетним установам Кремінського району Луганської області, маючи злочинний намір, спрямований на привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, організував на території міст Рубіжне та Кремінна Луганської області стійку злочинну групу.

З метою привласнення бюджетних грошових коштів в особливо великому розмірі учасники організованої злочинної групи, шляхом завищення кількості необхідного обладнання для надання послуг з теплопостачання формально оформляли угоди на закупівлю матеріалів, з метою подальшого використання цієї інформації для формування завищеного тарифу на постачання тепла, при цьому реально використовуючи значно дешевший матеріал – вугілля.

Таким чином, учасники організованої злочинної групи незаконно привласнили бюджетні кошти на загальну суму понад 2,3 млн грн.

Стосовно двох підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 250 тис грн кожному, ще стосовно одного – домашній арешт.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється працівниками відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Луганської області.

Довідково: санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна, санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...