У Миколаєві затримали членів угрупування, які розповсюджували наркоту шляхом закладок (фото, відео»

 Отримавши інформацію про те, що у Миколаєві налагоджено систематичне постачання «клієнтам» наркотиків шляхом безконтактного збуту «закладок», співробітники управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Миколаївській області, під процесуальним керівництвом прокуратури протягом тривалого часу проводили комплекс заходів, спрямованих на документування злочинної діяльності наркозбувальників.

Четверо зловмисників, 38-ми, 40-ка та 43-х років, були затримані саме під час безконтактного збуту чергової партії синтетичної речовини – метадону. З дозволу суду співробітниками слідчого управління, управління протидії наркозлочинності та спецпідрозділами роти поліції особливого призначення і КОРД ГУНП в Миколаївській області, було проведено вісім обшуків у Миколаєві та Запорізькій області, під час яких поліцейські виявили та вилучили всього близько 115 г метадону, що за цінами «чорного ринку» становить близько 300 000 гривень, а також майже 8000 гривень, отримані в результаті «вдалого» продажу.
 
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\1.jpg
 
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\4.jpg
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\6.jpg
 
Разом з тим, правоохоронці вилучили і пістолет-револьвер без номерів під патрони Флобера, зброю, перероблену під патрони калібру 5,6 мм та 13 банківських карток, на які зловмисникам надходили грошові кошти від замовників.
 
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\5.jpg
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\7.jpg
 
Частину синтетичного наркотику – метадон знайшов чотирилапий вихованець кінологічного центру Анзор.
 
Правоохоронці встановили, що зловмисники займались наркозбутом із березня поточного року. Організатором угрупування була 43-річна місцева мешканка, яка залучила до «сімейного бізнесу» свою 38-річну родичку – мешканку Запорізької області та 40-річних співмешканців.
 
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\9.jpg
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\10.jpg
Описание: D:\Инна\ОТПРАВКА\2.jpg
 
Наразі усе вилучене направлено на експертне дослідження.
 
Усіх членів угрупування затримано у порядку ст. 208 КПК України. За узгодженням із процесуальним керівником слідчими СУ ГУНП в Миколаївській області зловмисникам оголошено про підозру за ознаками ч.2 ст.307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна, та ч.3 ст.321 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів», що карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. 
 

 Узгоджується питання із прокуратурою про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.
 

You may also like...