СБУ затримала інформаторку терористів «ЛНР» поблизу лінії розмежування (відео)

Співробітники Служби безпеки України затримали у районі проведення антитерористичної операції інформаторку так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР».

Правоохоронці встановили, що жінка під час візиту в особистих справах до тимчасово окупованих територій була затримана терористами. Їй висунули сфальсифіковані звинувачення у підготовці диверсій проти «молодой республики».

СБУ

Для зняття «звинувачень» бойовики запропонували жінці повернутися на контрольовану українською владою територію Луганщини та розпочати збір інформації про сили АТО.

Інформаторка мала передавати дані про підрозділи Збройних Сил України, чисельність правоохоронців у населених пунктах Новоайдарського району. Оперативники спецслужби задокументували, що вона неодноразово виходила на зв’язок з куратором та передавала інформацію.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, спільниці терористів оголошено про підозру в скоєнні злочину. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

 

Прес-центр СБ України
 

You may also like...