На хабарі затримали депутата Чернівецької міської ради (фото)

Працівники обласного Управління захисту економіки Нацполіції та прокуратури Чернівецької області задокументували факт вимагання та одержання правопорушником 1200 доларів США неправомірної вигоди. Гроші депутат отримував через посередника.

В межах провадження правоохоронці встановили, що депутат міської ради організував злочинну схему «додаткового заробітку». За вирішення питання щодо надання в оренду комунального майна він вимагав від місцевих мешканців «винагороду».

хабар

Так, 14 листопада, оперативники Управління захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіції та слідчі обласної прокуратури затримали депутата та посередника під час отримання другої частини неправомірної вигоди – 600 доларів США.

хабар

Крім цього, під час документування злочинної діяльності даних осіб було задокументовано факт отримання першої частини хабара, а саме 600 доларів США, які фігуранти отримали за сприяння у перемозі в конкурсі щодо оренди комунального майна.

Санкція ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Фігурантів справи затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...