Під час одержання $135 тисяч хабара викрито начальника юрдепартаменту Затоківської селищної ради

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України та Управлінням захисту економіки в Одеській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України 17.11.2017 проведено спецоперацію, за результатами якої у порядку ст. 208 КПК України, затримано начальника юридичного департаменту Затоківської селищної ради Білгород-Дністровської міської ради Одеської області під час отримання від мешканки Одеської області неправомірної вигоди в сумі 135 тис доларів США.

Так, вказаний зловмисник, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та одержав від мешканки Одеської області неправомірну вигоду в сумі 135 тис доларів США за вирішення питання про виділення Затоківською селищною радою громадянам у власність та надання в оренду земельних ділянок на території смт. Затока м. Білгород-Дністровського Одеської області.

1

На даний час, вказану особу затримано, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення проводяться ряд обшуків за місцем проживання та роботи вказаної особи, а також проводяться інші першочергові слідчі (розшукові) дії.

Найближчим часом буде вирішено питання про повідомлення затриманому про підозру за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також звернення до суду із клопотанням про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...