У Білорусі затримали трьох українців, які збирали ягоди

 Білоруські прикордонники затримали трьох українців неподалік села Дєрєвная у Столінському районі.

 "Іноземці навмисно незаконно вирушили до Білорусі по ягоди", – повідомили у Державному прикордонному комітеті Республіки Білорусь.

Кордон Білорусі

Двох чоловіків і одну жінку, згідно з повідомленням, затримали 20 листопада. 

"Серед затриманих були і ті, кого раніше притягували (до відповідальності. – Ред.) за схоже правопорушення. Декому з них заборонено в’їзд до Білорусі протягом 5 років", – також ідеться у повідомленні.

Стосовно одного із затриманих українців почали перевірку згідно з кримінально-процесуальним законодавством.

 

 

"Любителям лісового врожаю не варто легковажно ставитися до правил перетину кордону. Навіть ненавмисне правопорушення може спричинити серйозні наслідки", – наголосила білоруська сторона.

У прикордонному комітеті додали, що для "збору дикоросів крім постійно діючих пунктів пропуску для громадян України відкриваються також і сезонні".

Напередодні у стосунках між Україною та Білоруссю сталося загострення – після того, як білоруські спецслужби звинуватили Київ у створенні агентурної мережі на території їхньої країни.

У рамках справи вони затримали українського журналіста Павла Шаройка і звинуватили його у шпигунстві. Міністерство оборони України заперечило ті звинувачення.

Також раніше у Білорусі затримали українця Павла Гриба і передали його спецслужбам Росії. // BBC

You may also like...