У Саудівській Аравії заснували ісламський антитерористичний альянс з 41 країни

Кронпринц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман оголосив про створення нової ісламської антитерористичної коаліції. Його підтримали представники 41 країни.

Про створення нового антитерористичного військового альянсу у неділю, 26 листопада, заявив кронпринц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман, повідомляє агенція dpa.

Представники країн ісламського антитерористичного альянсу

Цей військовий союз стане "ясним сигналом" терористичним організаціям, які в останні роки зберігали активність на території "наших країн" запевнив принц в Ер-Ріяді на першій зустрічі міністрів оборони і експертів з питань безпеки країн альянсу. На його думку, найбільшою загрозою, яку несуть терористи, є не тільки загибель невинних людей, але й руйнування репутації релігії.

41 країна-член новоутвореного альянсу планує об’єднати свої "військові, політичні та фінансові" зусилля задля спільної протидії міжнародному тероризму. Здебільшого до антитерористичної коаліції входитимуть сунітські країни. Іран, Ірак, Сирія та Катар не залучені до дій альянсу.

Перше засідання військового об’єднання відбулося через два дні після терористичної атаки у мечеті на півночі Єгипту, унаслідок якої загинуло щонайменше 305 осіб. "Це дуже болючий інцидент, який нагадує нам про небезпеку радикального екстремізму", – заявив Мохаммед бін Салман.

Про створення коаліції в Ер-Ріяді оголосили ще в грудні 2015 року, коли Саудівська Аравія стала на чолі боротьби з повстанцями-хуситами в Ємені. Тоді до неї входила 31 країна, включно з Катаром. // DW

 

You may also like...