На Донеччині за клопотанням прокуратури заарештовано двох осіб, які підозрюються у викраденні людин

Жовтневий районний суд м. Маріуполя задовольнив клопотання слідчих прокуратури та заарештував двох осіб, які підозрюються у викраденні та катуванні людини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група військовослужбовців батальйону спеціального призначення Національної Гвардії України у вересні 2014 року викрала та утримувала у полоні впродовж трьох місяців військовослужбовця свого батальйону, який займався кадровими питаннями.

З вересня по грудень 2014 року полоненого залякували щодо можливого позбавлення його життя, розправою над родичами і знайомими, обмежували у їжі та воді протягом місяця, що призвело до виснаження організму. Окрім того, його допитували, а вказані допити супроводжувалися нанесенням побоїв.

У грудні полоненого військовослужбовця звільнено співробітниками правоохоронних органів.

Дії викрадачів кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України.

Суд, врахувавши надані прокуратурою докази, ухвалив обрати двом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, проте для одного із затриманих визначив альтернативу у вигляді внесення застави у сумі 50 тис грн.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...