На Луганщині гендиректор будівельної компанії підробив документи та заволодів бюджетними коштами

Сватівським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно директора однієї з будівельних компаній області за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Встановлено, що директором будівельної компанії значно завищено обсяг виконаних робіт при здійснені ремонту будівлі поліклініки у м. Старобільськ. У подальшому директор будівельного підприємства надав акти виконаних робіт та отримав грошові кошти за роботу, яка в дійсності не виконувалась, внаслідок чого державі в особі Луганської обласної державної адміністрації спричинено шкоду на суму 35 тис грн.

Картинки по запросу прокуратура Луганської області

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; ч. 1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...