У Костянтинівці затримано лжесоцпрацівницю, яка «вполювала» півтора десятка пенсіонерів

Отримання нібито продуктового набору оберталося для літніх людей півночі Донеччини втратою останніх заощаджень. Під виглядом соціального працівника орудувала звичайна крадійка. Підозрювану було затримано при виїзді у Костянтинівну для чергової «справи». На її рахунку щонайменше 15 потерпілих.

З початку серпня минулого року до поліції почали надходити звернення від громадян, які стали жертвами реалізації однієї і тієї ж злочинної схеми.

Картинки по запросу "соцпрацівниця"

На вулиці до них підходила перехожа і розпочинала розмову про необхідність отримання продуктового набору у якості допомоги. Невідома обирала лише пенсіонерів, оскільки саме вони є найдовірливішою категорією громадян. Далі – супроводжувала їх додому, не припиняючи розмовляти, відстежувала, де господарі ховали заощадження, а потім просила стакан води. За лічені хвилини гостя забирала все, що відкладали старенькі і швидко йшла.

Аналогічні злочини вчинялися на території Бахмутського району з періодичністю раз на один-два тижні.

Проаналізувавши характер їх вчинення, розшуковці визначили серійність та почали відпрацьовувати раніше засуджених осіб, обробляти наявну оперативну інформацію.

Вчора зловмисницю було затримано. Вона саме приїхала в черговий раз до Костянтинівки в пошуках нової жертви.

Нею виявилася мешканка Бахмутського району 1958 року народження. Жінка вже притягувалася до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів. Кримінальний досвід затриманої розпочався з 2002 року.

Наразі встановлена причетність підозрюваної до 15 фактів шахрайств. Їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Поліцейські перевіряють інформацію, щодо її причетності до аналогічних епізодів в інших містах регіону.

Нині триває досудове розслідування за ч.2 ст. 185 (Крадіжка) кримінального кодексу України. Затриманій загрожує до 5 років позбавлення волі. 

ГУ НП в Донецькій області

You may also like...