На Дніпропетровщині у хабарництві викрито посадовців лісгоспу

За відокремлення земельної ділянки з лісового фонду, на якій незаконно здійснювалася порубка деревини, фігуранти вимагали від представника комерційної структури 31,5 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Оперативники Управління захисту економіки у Дніпропетровській області Нацполіції викрили посадовців лісового господарства у систематичному вимаганні та одержанні хабарів.

хабар

Так, за підготовку матеріалів щодо визначення неналежності до лісового фонду земельної ділянки, на якій розташована база відпочинку, та не притягнення до адміністративної відповідальності за порубку дерев, зловмисники вимагали 31,5 тисяч гривень.

В межах кримінального провадження правоохоронці задокументували факти отримання ними неправомірної вигоди. 

Працівники обласного управління захисту економіки Нацполіції, слідчі поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури Дніпропетровської області затримали зловмисників під час отримання останньої частини хабара, а саме 27 тисяч гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

You may also like...