Оперативники Нацполіції викрили у столиці злочинну групу сутенерів

Під час обшуків у «борделях» працівники поліції виявили та вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони, «чорну» бухгалтерію, блокноти із записами клієнтів, комп’ютерну техніку, візитівки з розміщенням реклами послуг повій та автомобіль. П’ятьом затриманим учасникам групи загрожує до семи років позбавлення волі.

Оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми спільно зі слідчими Подільського управління поліції м. Києва та місцевою прокуратурою №7 встановили та затримали організаторів мережі «борделів». Правоохоронці провели три обшуки за місцем облаштування «будинків розпусти», де вилучили докази їх протизаконної діяльності.

1

 

За словами заступника начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України Олега Рикуна, організатори мережі підшукали необхідні приміщення, де облаштували борделі, а також розмістили оголошення на спеціалізованих сайтах.

Крім того, зловмисники підшукали близько 20 жінок для надання сексуальних послуг клієнтам за винагороду. Вартість послуг повії становила від 1,2 тисяч гривень за годину. Половину цієї суми організатори мережі забирали собі.

Олег Рикун повідомив, що правоохоронці провели одночасні обшуки у Дніпропетровській області та в Києві. Під час цих обшуків вилучено гроші, кредитні картки, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнову «бухгалтерію» сутенерів. Крім того, в одній з квартир у Києві виявлено шість жінок, втягнутих зловмисниками у заняття проституцією.

 

«Наразі п’ятьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченої ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу України – за сутенерство або втягнення осіб у заняття проституцією», – зазначив Олег Рикун, додавши, що фігурантам справи загрожує до семи років позбавлення волі.

 

Департамент комунікації
Національної поліції України

 

You may also like...