У Запоріжжі за хабарництво затримали патрульного поліцейського

Інспектор з відділу безпеки дорожнього руху Запорізької поліції був викритий у вимаганні коштів. Патрульний, погрожуючи місцевому мешканцю притягненням до адміністративної відповідальності за незаконну торгівлю дизпаливом, отримав від нього хабара. За сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції НПУ, поліцейського затримали після одержання неправомірної вигоди.

 

Інформація щодо неправомірних дій одного зі співробітників патрульної поліції була отримана Запорізьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

хабар

Було встановлено, що 26-річний старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління Патрульної поліції м. Запоріжжя вимагає неправомірну вигоду з чоловіка, який здійснює незаконну торгівлю дизельним паливом на автодорозі. За те, що поліцейський не складатиме адміністративний протокол та не перешкоджатиме діяльності запоріжець повинен був сплатити йому певну грошову винагороду.

 

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчий відділ Управління Служби Безпеки України відкрив кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Правоохоронці задокументували одержання старшим лейтенантом поліції неправомірної вигоди у два етапи, у розмірі 6 тисяч гривень кожний. Після отримання другої суми неправомірної вигоди здирника затримали в порядку ст.208 КПК України.

 

Наразі тривають заходи по оголошенню підозри поліцейському, викритому у корупційних діях та обрання йому міри запобіжного заходу. За вчинений злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльності на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...