Попереджено незаконне вибуття з бюджету коштів для закупівлі продуктів харчування для дітей

В межах реалізації представницьких повноважень органами прокуратури області виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні державних закупівель продуктів харчування інтернатними закладами області

 

 

Встановлено, що в березні поточного року між одним з обласних закладів освіти та приватним підприємцем укладено договір про закупівлю продуктів харчування на суму понад 600 тис грн.

Однак, укладаючи договір на закупівлю продуктів харчування на загальну суму, що перевищує 200 тис грн, заклад освіти порушив вимоги законодавства та не здійснив закупівлю вказаних товарів за результатами однієї з процедур, передбачених ч. 1 ст. 12 Закону України «Про публічні закупівлі», що створює передумови до порушення економічних інтересів держави в ході його виконання.

Таким чином, під час проведення зазначеної закупівлі порушено принципи максимальної ефективності та економії, що створює ризик до протиправного витрачання бюджетних коштів, нераціонального та неефективного їх використання.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою про визнання вказаного договору недійсними.

Під час розгляду справи господарським судом Луганської області договірні відносини між відповідачами припинено добровільно.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...