Прокурора прокуратури Донецької області затримано за вимагання 15 тис. доларів хабара

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України спільно зі слідчими Служби безпеки України та оперативним підрозділом Служби безпеки України в Донецькій області викрито прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області під час вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Досудовим слідством встановлено, що прокурор прокуратури Донецької області здійснюючи нагляд за досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, у формі процесуального керівництва, з грудня 2017 року вимагав у підозрюваного у кримінальному провадженні грошові кошти в сумі 15 тис доларів США за зміну міри запобіжного заходу із тримання під вартою на інший.

ГПУ

08.05.2018 слідчими Служби безпеки України спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Донецькій області та за процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України задокументовано факт отримання частини неправомірної вигоди прокурором прокуратури Донецької області в сумі 120 тис грн.

На даний час прокурор прокуратури Донецької області затриманий в порядку ст. 208 КПК України, за вчинення злочину передбаченого ч.3 ст. 368 КК України.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...