Розбійника, якого затримав небайдужий мешканець Лисичанська, взято під варту

Лисичанською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, (розбій)

 

Встановлено, що мешканець міста Лисичанська, перебуваючи у під’їзді будинку, намагався незаконно заволодіти грошима з сумочки жінки. Коли остання почала чинити опір, чоловік вдарив її по голові та заволодів гаманцем. Намагаючись втекти з місця вчинення кримінального правопорушення, злочинець вибіг з під’їзду будинку, де його наздогнав небайдужий місцевий мешканець, який почув жіночий крик про допомогу та затримав його до приїзду поліції.

арешт

Наразі правоохоронцями грабіжника затримано в порядку ст. 208 КПК України, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України, та за принципової позиції прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 187 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

You may also like...