Підприємець, що наглядав за ремонтом доріг, підозрюється у спричиненні збитків на понад 800 тис. грн

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно інженера з технічного нагляду (фізичної особи-підприємця) за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.365-2 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання своїми повноваженнями особою, яка здійснює професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг, що спричинило тяжкі наслідки; службове підроблення).

Так, між Апостолівською міською радою та трьома підприємствами укладено договори підряду на виконання капітального ремонту автомобільних доріг.

При цьому вказаний службовець зобов’язаний був здійснювати технічний нагляд за об’єктами, контролювати дотримання умов, передбачених Державними будівельними нормами та правилами України, а також забезпечувати контроль якості і об’ємів робіт. Достовірно знаючи, що фактична вартість будівельних матеріалів є нижчою, ніж зазначено у документації, наданої підрядником, а фактична висота шару дорожнього покриття є меншою, ніж передбачено умовами договору, інженер підписав офіційні документи, в яких завищено вартість та фактичний об’єм виконаних робіт, що стало підставою для зайвого перерахування підприємствам державних грошових коштів на загальну суму понад 805 тис грн.

Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаних кримінальних правопорушень. Досудове розслідування триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...