Скеровано до суду обвинувальний акт відносно 7 учасників ОЗГ, які труїли та грабували киян

За участі прокуратури міста Києва Голосіївським районним судом міста Києва розпочато судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 7 учасників організованої групи, сформованої на етнічній основі, які вчинили низку розбійних нападів на громадян, у тому числі із застосуванням насильства та сильнодіючих речовин.

Згідно з розробленого злочинцями плану, четверо жінок, які входили у склад цієї ОЗГ, знайомилися з відвідувачами кафе та непомітно додавали у їхні напої сильнодіючий лікарський засіб з діючою речовиною «Клозапін».

суд

Надалі, користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники грабували їх. У такий спосіб грабіжники заволоділи цінними речами та грошовими коштами своїх жертв на суму понад 270 тис гривень. Шестеро з потерпілих внаслідок застосування сильнодіючих речовин потрапили до лікарень із тяжким ступенем отруєння, ще один потерпілий – помер.

За результатами слідства усім зловмисникам оголошено підозри за ч. 3 ст. 28, п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене організованою групою) та ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою) КК України. Трьом з них обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Іншим підозрюваним – домашній арешт та застава.

За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Державне обвинувачення у вказаному кримінальному провадженні підтримується відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури міста Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...