На Сумщині викрито організовану злочинну групу, яка «спеціалізувалась» на шахрайствах

Зловмисники діяли за досить відомою, але, як виявляється, достатньо дієвою схемою – телефонували до літніх людей і повідомляли, що їх рідні скоїли ДТП, або покалічили людей. Після чого виманювали гроші начебто на лікування. Наразі доведена їх причетність до щонайменше восьми таких злочинів, в результаті чого всі трьом вдалось збагатитись на суму понад 300 тисяч гривень

До працівників поліції Сумського відділу поліції надійшли звернення від пенсіонерів, які повідомили, що їх ошукали. Літні громадяни скаржились на аферистів, які їм телефонували та розповідали про родичів в поліції, що ніби-то скоїли ДТП чи завдали тілесних ушкоджень, в яких є потерпілі та терміново потребують невідкладного лікування, на що потрібні чималі гроші. Після чого, за словами заявників, вік яких від 85 до 55 років, слухавка передавалась так званим працівникам поліції, які підтверджували дану інформацію. Зловмисники пропонували залагодити питання за гроші. А коли старенькі погоджувались, приходили до них за місцем мешканням чи просили перерахувати гроші на їх рахунки.

«По заявам пенсіонерів в поліції одразу розпочали слідчо-розшукові заходи, спрямовані на розшук аферистів, – коментує Вадим Теличко, начальник відділу слідчого управління ГУНП. – Були задіяні оперативники Сумського відділу поліції та працівники карного розшуку ГУНП, слідчі обласного управління. Цілеспрямована робота дала результат. В поле зору потрапило злочинне угрупування – троє сумчан, віком від 41 до 47-років, двоє з яких вже мали судимості за майнові та наркозлочини. Під час санкціонованого обшуку осель, де мешкають підозрювані правоохоронці вилучили мобільні телефони та сім-картки, що використовувались під час афер, частину коштів, отриманих від злочинної діяльності. А в одного – пігулки метадону, які є наркотичними та використовуються під час замісної терапії».

Поліцейські вже довели їх причетність до скоєння щонайменше восьми шахрайств у місті, завдавши при цьому збитків літнім громадянам на суму в понад 300 тисяч гривень. Та окрім цього, у відношенні двох відкрили кримінальне провадження ще й за незаконне зберігання та збут наркотиків. За шахрайство, вчинене повторно організованою групою за ч.2 та 4 ст.190 та за незаконне зберігання і збут наркотиків за ч.2 ст.307 та ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...