За час проведення фіналу Ліги чемпіонів до органів поліції надійшло 71 звернення іноземців

За час проведення фінального матчу Ліги чемпіонів УЄФА на території держави до органів поліції надійшло 71 звернення іноземних громадян. З них 20 мають ознаки кримінального правопорушення. Крім того, надходило 4 повідомлення про замінування об’єктів столичної інфраструктури. За всіма цими фактами тривають дії, передбачені законодавством України.

Про це розказав голова Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє прес-служба поліції.

Глава Нацполіції України зазначив, що під час проведення фінальних матчів УЄФА Україну відвідали майже 25 тисяч гостей та уболівальників. Іноземні гості почали прибувати 21 травня і відтоді поліція перейшла на посилений варіант несення служби. Сам фінал Ліги чемпіонів УЄФА між командами «Реал» та «Ліверпуль» на стадіоні НСК «Олімпійський» відвідали 53,5 тисяч уболівальників. Публічну безпеку забезпечували майже десять тисяч правоохоронців.

Сергій Князєв зазначив, що для забезпечення публічної безпеки і порядку на території держави напередодні проведення заходів всі підрозділи МВС України провели низку спільних практичних тренувань. Злагодженність дій відпрацьовувались в аеропорту, ситуаційних центрах та навчальних полігонах. Також були розроблені спеціальні буклети з необхідною довідковою інформацією для гостей столиці. Вся оперативна інформація зі всіх локацій надходила до міжвідомчого Ситуаційного центру. До його роботи були залучені представники Національної гвардії України, Адміністрації Державної прикордонної Служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби.

 За словами Сергія Князєва, члени команд «Реал» та «Ліверпуль», а також їх офіційні делегації та частина вболівальників залишили територію України через міжнародний аеропорт «Бориспіль». Від’їзд інших вболівальників планується найближчим часом.

«УК»

You may also like...