ГПУ повідомлено про підозру чотирьом колишнім міліціонерам столичного полку «Беркут»

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжується наполеглива робота щодо виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконної протидії акціям протесту в м. Києві.

 Так, у період з 22.05.2018 по 29.05.2018 за фактами незаконного затримання 30.11.2013 на Майдані Незалежності в м. Києві двох учасників мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про їх затримання, чотирьом колишнім міліціонерам столичного полку «Беркут» (один з яких є діючим співробітником поліції) повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Беркут

На теперішній час вирішується питання щодо обрання підозрюваним відповідних запобіжних заходів.

Раніше за результатами розслідування злочинів вчинених під час цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 10 працівників столичного «Беркуту». Також повідомлено про підозру та оголошено в розшук 10 осіб, у тому числі екс-Президенту України та керівникам органів державної влади і, зокрема правоохоронних органів.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів триває.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

You may also like...