На хабарі затримано співробітника військового комісаріату у Вінницької області

30.05.2018 за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводу Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Нацполіції у Вінницькій області затримано капітана ЗСУ – начальника відділення забезпечення Піщанського районного військового комісаріату Вінницької області.

Затримання проводилось в порядку ст. 208 КПК України військовою прокуратурою Вінницького гарнізону в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України слідчими Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області безпосередньо після одержання неправомірної вигоди.

хабар

Установлено, що вказаний зловмисник капітан 25.05.2018, вимагав та отримав від призовника неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США та 2600 гривень за оформлення відстрочки від призову на військову строкову службу строком на 3 місяці.

Після затримання зловмисника предмет неправомірної вигоди (грошові кошти) вилучено.

На даний час, з урахуванням здобутих на досудовому розслідуванні доказів, вирішується питання про перекваліфікацію дій підозрюваного на ч. 1 ст. 368 КК України. Наразі затриманому готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні вказаного злочину, а також клопотання про обрання стосовно нього запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Довідково:
• ч. 1 ст. 368 КК України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, – карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...