Інформатор так званого «Міністерства держбезпеки «ЛНР» отримав 8 років позбавлення волі

Прокуратурою Луганської області підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця Луганська, за фактом сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України)

 

 

 

Під час досудового розслідування встановлено, що вказана особа збирала інформацію щодо розташування блокпостів на підконтрольній українській владі території Луганської області, наявність військової техніки і передавала інформацію стосовно осіб, яких можна схилити до «співпраці» з представниками так званого «Міністерства державної безпеки «ЛНР».

У березні 2018 року за завданням «МДБ «ЛНР» зловмисник, перебуваючи в будівлі одного з міських військових комісаріатів, викрав зі стола документи, що містили дані осіб, які пройшли відбір на службу в Збройних Силах України. В подальшому, останній, знаходячись у місті Луганськ, передав зазначені документи представникам силового підрозділу терористичної організації «ЛНР».

За принципової позиції процесуального керівника судом поплічника терористів визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...