Слов’янські поліцейські викрили найманку бойовиків

В 2014 році жінка входила до незаконних збройних формувань та несла службу на блокпості на на в’їзді до Слов’янська. Вдень працювала у терористів кухаркою, а вночі чергувала на КПП.

46-річну жительку Слов’янська викрили дільничні офіцери поліції. Пособниця бойовиків затримана.

полиция

Роботу кухарки жінці запропонували її знайомі, які вже були в «штаті» НЗФ. Поліцейські з’ясували, що вдень вона облаштовувала побут бойовиків на блокпосту, а вночі – несла службу на пропускному пункті.

Після звільнення міста від окупації пособниця бойовиків приховувала своє кримінальне минуле. Найманка була впевнена, що про її діяльність, окрім «побратимів», які втекли в Донецьк, нікому не відомо. На той час в місті був «комендантський час» і барикади бойовиків на околицях майже ніхто не перетинав.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

Зазначимо, що якби затримана сама звернулася в поліцію і здалася добровільно, то після певної процедури перевірки на причетність до тяжких злочинів, отримала б шанс на подальше життя без притягнення до кримінальної відповідальності відповідно згідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

 

Слов’янський відділ поліції
Донецької області

You may also like...