Попереджено незаконне витрачання коштів, призначених на закупівлю продуктів для навчального закладу

Прокуратурою Луганською області виявлено порушення при здійсненні комунальним закладом публічних закупівель продуктів харчування для потреб навчального закладу на суму понад 1 млн грн.

Зокрема, за наслідками опрацювання даних, оприлюднених в системі «ProZorro», прокуратура з’ясувала, що в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» заклад освіти закупив товари без проведення процедури відкритих торгів.

Комунальний заклад всупереч вимог законодавства не здійснив закупівлю вказаних товарів за результатами однієї з процедур, передбачених ч. 1 ст. 12 Закону України «Про публічні закупівлі», що створює передумови до порушення економічних інтересів держави в ході його виконання.

З метою попередження неефективного використання бюджетних коштів, прокуратурою області до Господарського суду Луганської області пред’явлено позов про визнання недійсним вказаного договору.

На теперішній час рішенням Господарського суду Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...