На намаганні незаконного проникнення в Україну прокуратурою затримано громадянина Гани

28.07.2018 о 19:25 під час передачі грошових коштів в сумі 200 доларів США військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України затримано громадянина Гани, який пропонував українському офіцеру неправомірну вигоду за пропуск на територію України у міжнародному аеропорту «Бориспіль» без законних на те підстав, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Офіцер-прикордонник відділу прикордонної служби «Бориспіль» повідомив про незаконну пропозицію співробітникам військової прокуратури Дарницького гарнізону, після чого іноземець і був затриманий. 

   Затримання здійснено спільно з працівниками відділу поліції аеропорту «Бориспіль» та управління внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України. 

   На даний час проводяться невідкладні слідчі дії

   Нагадаємо, що з початку червня травня 2018 року, після проведення спільної наради військової прокуратури Центрального регіону з представниками ДПС України щодо впровадження додаткових механізмів подальшого ефективного співробітництва, це 11 випадок затримання іноземців військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України на спробі за хабар потрапити на територію нашої держави. 

   Спільна протидія військової прокуратури Центрального регіону України та Держприкордонслужби незаконному проникненню нелегальних мігрантів в Україну триває.

Довідково:
•    ч. 3 ст. 369 КК  України, «Пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчинені повторно, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, – караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої». 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...