На Донеччині бойовик добровільно здався поліцейським

В 2014 році учасник незаконних збройних формувань ніс службу на блокпості терористів. Чоловік вирішив скористатися наданим державою шансом звільнитися від покарання після того, як прочитав у ЗМІ про аналогічні історії колишніх найманців, що повернулися до нормального життя.

 

Поліцейські встановили, що в період окупації Костянтинівки 57-річний чоловік піддався проросійській пропаганді і вступив у ряди бойовиків. Новобранець отримав розподіл на блокпост, де обстежував транспорт і громадян та незаконно обмежував їх проїзд.

шанс

Обіцянки терористів щодо умов служби та зарплатні виявилися неправдивими. Тому вже через недовгий час житель Костянинівки покинув бандформування і 4 роки приховував своє минуле. Коли життя в постійному страху набридло, екс-бойовик здався правоохоронцям. Про можливість звільнитися від покарання чоловік дізнався з поліцейських новин.

Наразі співробітники поліції перевіряють його діяльність в рядах незаконного збройного формування.

Нагадаємо, згідно з ч. 6 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності за цією статтею особа, яка перебувала у складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування органи державної влади чи органи місцевого самоврядування.

Бахмутський відділ поліції Донецької області

You may also like...