Голову Запорізької обласної організації сприяння обороні підозрюють у розтраті майна майже на 3 млн.

За належного процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури № 2 проведено досудове розслідування та сьогодні, 30 липня, повідомлено про підозру голові Запорізької обласної організації товариства сприяння оборони України (далі ЗООТСОУ) за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами зловживання службовим становищем головою ЗООТСОУ допущено розтрату ввіреного майна організації, а саме: об’єктів нерухомого майна, балансова вартість яких складає майже 2,9 млн. грн. чим завдано значної матеріальної шкоди ГО «ТСО України».

прокуратура

Наразі Запорізькою місцевою прокуратурою №2 до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя скеровано клопотання про застосування відносно голови ЗООТСОУ запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Досудове розслідування триває, найближчім часом обвинувальний акт відносно зазначеної особи буде направлено до суду для розгляду.

У випадку визнання голови ЗООТСОУ винним у вчиненні вказаного злочину йому загрожує покарання на строк від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...