У Харкові завершено розслідування злочинної діяльності організованої групи розбійників

Протягом тривалого часу члени вказаної ОЗГ нападали на заможних людей та застосовуючи насилля заволодівали грошима і ювелірними виробами потерпілих.

Відділом розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості СУ ГУНП в Харківській області, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області завершено досудове розслідування стосовно членів організованої злочинної групи, організатором якої є раніше неодноразово судимий за корисливі злочини на території країн СНГ громадянин Азербайджану.

1

До складу угрупування входили громадяни Вірменії та України. Майже півроку зловмисники займалися розбійними нападами на жителів міста Харкова та області.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що бандити підшукували своїх жертв серед забезпечених громадян. Злодії ретельно готувалися до нападів: відстежували розпорядок дня потерпілих, перевіряли наявність матеріальних цінностей. Під час скоєння злочинів вони били хазяїв помешкань, зв’язували, погрожували зброєю або застосуванням гарячої праски. В результаті погроз та залякувань люди віддавали бандитам гроші та цінності. 

Усім членам організованої злочинної групи повідомлено по підозру за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч.3 4 ст. 187 (розбій), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

З метою відшкодування збитків на майно підозрюваних накладено арешт. Їм загрожує позбавлення волі на срок від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...