На Дніпропетровщині викрили на систематичних хабарах державного виконавця

Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.

Правоохоронці встановили, що посадовець запровадив схему систематичного одержання неправомірної вигоди за безперешкодне зняття обтяжень з об’єктів рухомого та нерухомого майна. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання від місцевого жителя півтори тисячі доларів. За вказану суму зловмисник обіцяв зняти арешт з квартири.

Фото Служба безпеки України.

Співробітники СБУ затримали держвиконавця згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання всієї суми хабара.

Фото Служба безпеки України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших можливих осіб, причетних до протиправних дій.

Операція з викриття незаконної діяльності посадовця проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...