Затримані організатор та учасник злочинної групи, які шляхом обману заволоділи коштами громадян

Раніше прокуратурою Вінницької області повідомлялося про викриття правоохоронцями області шахрайських схем по заволодінню майном та коштами громадян шляхом обману, в ході телефонних розмов під виглядом допомоги родичам, а також під виглядом закупівлі та постачання сільськогосподарської продукції.

Цього разу працівниками управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управлінням Головного правління Національної поліції в області під процесуальним керівництвом прокурорів прокуратури Вінницької області викрито і задокументовано злочинну схему заволодіння коштами громадян, під приводом продажу палива від імені відомих загальнодержавних мереж АЗС.

Використання відомих брендів дозволяло злочинній групі діяти в будь-якому регіоні України, полегшуючи входження в довіру до потерпілих.

Під час телефонних розмов злочинці видавали себе за представників мереж АЗС та пропонували придбати великі об’єми палива за ціною нижче ринкової.

У подальшому потерпілі поповнювали карткові рахунки, які видавались злочинцями за офіційні рахунки відомих мереж АЗС.

У різний час до складу групи входило 4 особи, у тому числі молода дівчина. При цьому використовувались карткові рахунки, відкриті в різних банках від імені більше 10 осіб, причетність яких до злочинної схеми буде перевірятись.

Наразі правоохоронцями області затримані організатор та активний учасник злочинної групи. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Вживаються заходи до встановлення потерпілих в інших регіонах України.

Прокуратура Вінницької області вкотре попереджає громадян про необхідність ретельної перевірки будь-якої пропозиції, яка надходить від невідомих осіб з невідомих номерів телефонів. Особливу увагу необхідно звертати на пропозиції придбання товарів чи послуг за ціною, нижче ринкової.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

You may also like...