На Миколаївщині СБУ попередила витік інформації з об’єкта критичної інфраструктури

У рамках комплексу заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури співробітники Служби безпеки України припинили використання російського програмного забезпечення на одному із підприємств електроенергетичного сектору Миколаївської області.

Правоохоронці встановили, що вітчизняна компанія, котра має стратегічне значення для економіки і безпеки держави, використовувала програмний продукт російського виробництва. Водночас вказаного ІТ-виробника віднесено до переліку компаній, до яких відповідно до рішення РНБО застосовуються персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи.

СБУ

За оцінкою фахівців, програмний продукт російського виробництва давав можливість розробнику здійснювати віддалений доступ до конфіденційної, комерційної інформації та адміністрування українського підприємства без відома користувача, що загрожувало нанесенням шкоди електроенергетичному сектору держави.

СБ України поінформувала керівництво підприємства про виявлені загрози. Наразі вживаються заходи для заміни російського ІТ-продукта на альтернативні програмні комплекси. 

Прес-центр СБ України

You may also like...