Поліції здався бойовик, який охороняв захоплену будівлю СБУ з полоненими

В 2014 році житель Новогродівки зі зброєю чергував у «групі швидкого реагування» в окупованому Донецьку. Під час служби в незаконному збройному формуванні найманець став свідком знущань бойовиків над українськими полоненими та власними підлеглими, покинув ряди терористів і повернувся додому. Побоюючись кримінальної відповідальності, чоловік не поспішав із розкаянням.

Звернутися до поліцейських його підштовхнули публікації у ЗМІ про законну можливість звільнитися від покарання за участь в НЗФ.

Колишній учасник бандформування розповів, що влітку 2014 року за власним бажанням приїхав в Донецьк, щоб стати одним з бойовиків. Однак спочатку чоловіку потрібно було пройти «виправний термін», а саме – розвантажувати фури із гуманітарною допомогою. Після двох місяців роботи вантажником 22-річний новобранець отримав форму військового зразка, автомат із набоями і позивний «Крош».

Через кілька днів «Кроша» було розподілено до групи швидкого реагування, в якій він разом із іншими бойовиками охороняв адміністративні будівлі. Найманець розповів, що бачив знущання терористів над українськими полоненими. Крім того, йому не подобалося ставлення командирів «ДНР» до своїх підлеглих. Все це змінило його думку про «руський мир», і він здав зброю, форму та повернувся в Новогродівку, прослуживши близько трьох місяців.

В рідному місті чоловік влаштувався на роботу, але намагався вести прихований спосіб життя і майже ні з ким не спілкувався. Так тривало 4 роки, поки екс-бойовик не побачив в новинах, що такі самі рядові учасники НЗФ, як він, розпочали нове життя без покарання завдяки добровільній здачі до поліції.

Наразі поліцейські Селидівського відділення поліції перевіряють діяльність чоловіка у складі бандформування.

Нагадаємо, згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

 

Покровський відділ поліції
Донецької області

 

You may also like...